amunt

La Xarxa Pagesa

Per la sobirania alimentària a Girona província

Qui som

Som la Xarxa Pagesa, un grup de pagesos i pageses de les comarques de l'Empordà, la Garrotxa, la Selva i el Gironès, que creiem en un món diferent. Un món en què la sobirania alimentària és una realitat. I és per això que volem oferir els nostres productes d'una manera diferent, sense intermediaris ni especulació.

Amb la nostra iniciativa, volem recuperar l'essència del camp, aquella que ens permetia menjar el que produíem a casa i que ens garantia la qualitat dels productes. Volem tornar als orígens, i per això treballem amb les nostres mans per cuidar cada etapa del procés de producció, des de la llavor fins a la taula.

Què és la sobirania alimentària?

La sobirania alimentària és el dret que tenen les poblacions d'alimentar-se amb el que produeix la seva terra.

Actualment, de les verdures que es comercialitzen a Catalunya, només un 25% es produeixen a casa nostra.

La deslocalització només té sentit per raons especulatives que després no es tradueixen en el preu que rep el pagès ni el que paga la botiga. A la Xarxa Pagesa, per establir el preu de venda prenem com a referència el cost de producció sumant-hi el marge que ens permet viure de la nostra feina. La tarifa és fixa tot l'any i no està subjecta a les variacions del mercat.

 

La nostra missió

Volem oferir-vos productes saludables, saborosos i de qualitat, perquè creiem que això és el que realment importa.

Perquè creiem que la natura ens ofereix els millors productes i que és la nostra obligació cuidar-la i respectar-la. Treballem de manera sostenible per oferir-vos el millor del camp.

Per això us oferim els nostres productes directament a la nostra botiga online o bé a  botigues que trobareu repartides en el territori.

Certificació ecològica

A la Xarxa Pagesa ens basem en l'ecologia i totes les finques estan certificades pel Consell Català de la Producció Agrària Ecològica (CCPAE), assegurant-vos un producte que a més de no tenir cap tipus de tòxics, també és respectuós amb el medi i les persones que l'han cultivat.

La Xarxa Pagesa, també complim amb un seguit de criteris agroecològics com:

  • Proximitat, tots els nostres horts i granges estan localitzades a les comarques gironines a on es ven el producte. Podeu consultar-ho a l'apartat de finques.
  • Sostenibilitat, treballem sempre amb respecte per a la terra i l'entorn, posant atenció en la biodiversitat i els cicles naturals.
  • Justícia social, assegurem unes condicions dignes per a tothom que fa possible que el producte vagi de la terra a la taula.

Amb la Xarxa Pagesa, volem demostrar que sí que és possible un sistema alimentari sostenible. Creiem que per ser respectuoses amb el medi ambient i les persones, primer cal cuidar el nostre territori. Un territori on la sobirania alimentària és una realitat i on la gent torna a confiar en els pagesos i pageses que cuiden de la terra i dels seus productes. Us animem a formar part d'aquest canvi i a unir-vos a nosaltres per fer-ho possible.

Visita els productes de temporada actualment disponibles a la botiga online de la Xarxa Pagesa.